16 juli 2006

Sony ebog læser


Meget snart lancerer Sony en ebog læser for det amerikanske marked. Mange ser frem til den med stor spænding, og det er der flere grunde til. Den vil bruge det specielle E-ink blæk der gør skriften lige så tydelig som almindelig bogtryk, også i sollys. Og så vil batteriet holde til ca 7500 sidevisninger, da læseren kun bruger strøm ved sideskift. Prisen vil være meget lavere end hos konkurrenten Irex, den er foreløbig rapporteret til $349, som svarer til ca 2100 danske kr.

Læseren skulle egentlig have været på markedet allerede, men uvist af hvilken grund er lanceringen udsat til sensommeren. Sony har tidligere lavet en ebog læser for de japanske forbrugere, det var i 2004 de kom med deres Librie. Den blev aldrig en success, nok på grund af at brugerne skulle bruge Sony's BBeB format for at kunne læse noget på Librie. Og bøgerne var lejede og udløb efter 60 dage. For mig er det totalt uacceptabelt, bøgerne skal ikke udløbe !

Sony har lavet en hjemmeside hvor de promoterer den nye læser, på sony.com/reader. Der står der at den vil understøtte pdf, som jo er vigtigt, men filen skal konverteres til Sony's eget format før den kan bruges..Det kan godt give problemer.

Spændende er det at samtidig med lanceringen af læseren, vil Sony åbne en ebog butik på nettet med tusindvis af bøger til salg. Der er ikke kommet frem om der vil være en udløbsfrist på bøgerne.

Ingen kommentarer: